Analı Gül Sirkesi
Sirkeye hayat veren sirke anasının pek çok kullanım alanı vardır. Anayı kendi sirkenizin yapımında yardımcı olarak kullanabilirsiniz. Yoğurt mayası gibi düşünebilirsiniz. Asidik doğası gereği krep, ekmek ya da kek yapımında kabartma tozu yerine de kullanabilirsiniz. Eskiden ekmek yapımında fermente kül suyu ya da sirke anası kullanılmıştır kabartma tozu yerine. Kabartma tozunun tarihi 1900’lerin öncesine gitmemektedir. Glutensiz hamur işlerinde de sirke anasını tercih edebilirsiniz. Doğal olmayan bağlayıcılar ve endüstriyel olarak üretilmiş koyulaştırıcılara çok sağlıklı bir alternatiftir sirke anası. Hamurun kalınlaşmasını sağlayarak ona tat verir.
Journal of the American College of Nutrition dergisinin Şubat 2015 sayısında yer alan bir araştırmaya göre, sirke anası demir açısından oldukça yüksektir. Victoria Rose'un "Elma Sirkesi" kitabına göre ise sirke anası prebiyotik adı verilen sindirilemeyen karbonhidratlar açısından çok zengindir. Bu sebeplerden hamur işlerinde kabartma tozuna iyi bir alternatiftir. Sirke anası cilt için oldukça faydalıdır.
Kaynakça:
https://www.amazon.in/Apple-Cider-Vinegar-Victoria-Rose-ebook/dp/B073V2DK97
Makaleler:
https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S2405457719303055
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/25648676/
https://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1080/07315724.2014.896230?journalCode=uacn20%EF%BB%BF
Kullanım Şekli: Bir bardak ılık suya, bir yemek kaşığı katıp sabah ve akşam aç ya da tok karnına içilebilir, salata ve çorbalara eklenerek tüketilebilir.
Saklama Şekli: Serin ve karanlık yer ya da buzdolabı kapağında saklanması uygundur. Bu şekilde saklama süresi sonsuzdur.
NOT: İçeriğinde bulunan doğal kaynaklı bileşenler nedeniyle ürün yapısı ve rengi zamanla değişiklik gösterebilir.
Stoklarımız Her Pazartesi 12:30'da Güncellenmektedir.